keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Huomaamatta vierähtänyt hetki sitten edellisen kirjoituksen. Tarkoitus oli kirjoittaa aktiivisesti Lucan toipumisesta leikkauksesta, mutta se sitten näköjään jäi. Luca toipui leikkauksesta hyvin, parin kuukauden päästä leikkauksesta Luca ei enää ontunut jalkaa. Vuosi sitten tammikuussa käytin Lucaa hierojalla ja se huomasi patin Lucan vasemmassa polvessa. Patti oli kiinteä ja tuntui olevan suoraan ihon alla kiinni. Pakkohan se oli sitten eläinlääkärillä käydä näyttämässä ja eläinlääkäri oli sitä mieltä, että patti on kasvain ja olisi hyvä leikata se pikaisesti pois. Varasin sitten leikkausajan, jossa poistettiin kyljestä rasvapatti ja polvesta kasvain. Leikkaus meni hyvin ja kyljen patti oli harmiton rasvapatti, polven patti oli tarkkarajainen ja lähti patologille tutkittavaksi. Oli pitkät pari viikkoa odotella patologin vastausta patista. Lopulta se kuitenkin tuli ja patti oli onneksi hyvälaatuinen.

Vuosi sitten myytiin meidän rivari ja ostettiin omakotitalo. Tilaa kun tuli lisää niin minulla nosti kissakuume päätään. Torista bongasin, että 30.4.16 oli syntynyt eurooppalaisen lyhytkarvaisen värivirheellinen pentu ja sehän oli saatava Tikolle kaveriksi. Kaapo kotiutui 12 viikkoisena heinäkuun lopulla. Tikolla ja Lucalla meni pari päivää aikaa tottua uuteen kaveriin, kuin myös Kaapolla tottua Tikoon ja Lucaan. Tottumisen jälkeen Kaapo on kyllä ollut yksi riehuroope :D Tikokin saanut liikuntaa kun pitää ylivilkasta naperoa juosta karkuun, onneksi kissoista on kuitenkin seuraa toisilleen ja monesti nukkuvat kylki kyljessä. Luulen että tuosta kun Kaapo vielä vähän rauhoittuu niin Tikokin pääsee hiukan helpommalla. Luca ja Kaapo tulevat oikein hyvin toimeen ja Luca sietää tosi hyvin Kaapon leikkimisiä ja kiusaamisia.

Viime kesänä pohdin kauheasti mitä teen tuon Lucan toisen polven kanssa, leikatako vaiko eikö. Lopulta päädyin leikkaukseen, koska polvi oli niin löysä että itsekin sen tunsin kun se paikaltaan lähti. Lisäksi Luca oli selkeästi haluton liikkumaan ja sillä oli kipuja jonkin verran. Leikkaus oli 26.9.16 ja vasempaan polveen tehtiin sama toimenpide kuin vuotta aiemmin oikeaan. Paraneminen meni muuten jopa helpommin kuin vuotta aiemmin, paitsi ei meinattu päästä kaulurista millään eroon. 8 viikkoa Luca joutui kärsimään kaulurista, koska aina kun yritin ottaa kaulurin pois niin Luca alkoi nuolemaan haavaa ja kerran saikin sieltä ihon alta jonkun tikin pätkän revittyä. Lisäksi Lucaa ärsytti suunnattomasta etutassujen karvattomat alueet joissa oli kanyyli ollut, joten niitäkin lussutettiin antaumuksella aina kun kaulurin otti päästä pois ja nekin alueet oli sitten ihan vereslihalla.

Pari kuukautta sitten huomasin Lucaa silitellessä, että kyljessä on taas patti. Uskon ja toivon, että se on tälläkin kertaa vaaraton rasvapatti. Vielä en ole eläinlääkärillä Lucaa patin tiimoilta käyttänyt vaan ajattelin seurata tilannetta ja mikäli patti kasvaa niin sitten on jälleen lähdettävä lekurille. 

Tällä hetkellä molempien polvien tilanne on oikein hyvä eikä ontumisia ole ollut leikkauksesta paranemisen jälkeen. Nyt huomaa arjessakin kuinka leikkisä ja iloisempi Luca on kun ei ole kipuja. Leikkauksista toipuminen (ontuminen/keventäminen) on aiheuttanut melkoisia lihasjumeja Lucalle joten niitä nyt koitetaan hieronnalla aukoa. Lisäksi löysät polvet olivat ehtineet aiheuttaa nivelrikkoa, joten Luca saa joka päivä nivelvalmistetta, jotta nivelrikko pysyisi kurissa ja kivut poissa.

Elukat ulkoilemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti